fbpx

Ce este fotografia? – de vorbă cu fotografii – Ep 1

Proiecte, Foto - video | 0 comments

admin

admin

07.09.21

fotografia

Ce este fotografia? – de vorbă cu 1000 de fotografi amatori și profesioniști!

Ce este fotografia? – o întrebare la care se pot primi cam tot atâtea răspunsuri pe cât de mulți fotografi există în lume.

Pentru mine este un mod de a surprinde clipe importante din viață familiei, din viața personală, din viața cotidiană, documentare jurnalistică sau un mod de creație artistică, Eu unul mă consider un fotograf destul de bine pregătit, înțeleg atât partea creativă cât și cea jurnalistică, domenii care îmi plac cel mai mult. Dar hai să vedem ceilalți ce spun, despre mine și părerile mele am spus în articolul precedent pe care îl găsiți accesând acest LINK.

Să vedem ce răspunsuri am primit la întrebarea ”Ce este fotografia?” -Ep. 1

Primul fotograf care mi-a dat răspunsul, a fost un prieten de al meu, fotograf profesionist. Să facem cunoștință cu el, după care să vedem și răspunsul său la întrebare:

Cine este Adrian Măcincă:

fotografia
Adrian Măcincă – Fotograf profesionist

Am luat cunoștință cu măria sa ”fotografia”, în liceu… Având la dispoziție un laborator minimal, am descoperit tainele developării negativelor și secretele ”editării” din fixator și apă…. Timpul a trecut, tehnologia a evoluat. Azi dețin 4 aparate foto, cu toată gama focală, de la 6,5 mm la 900 mm. Unul dintre ele, bineînțeles, pe film . Și bineînțeles, nelipsitul smartphone, un Huawei P30Pro, care încă se descurcă binișor. Pe partea de aparate foto – D7100 / D7200 / D500, folosite fiecare în funcție de performanțele fiecăruia. Să revenim… De fotografiat, fotografiez orice, de la zambile la avioane, de la gândaci la potret. Pe lângă definiția clasică, ”pictură cu lumină”, fotografia în sine este pasiune, amintire, dorință. Puterea de a ”ingheța” clipa a devenit în 2021 o unealtă la îndemâna tuturor. Depinde acum pentru ce o faci…. pot fi fotografii personale, dar pot fi și fotografii cu care să aduni ”like-uri” pe gruprile specializate de fotografie… Personal, le tratez ca atare, pe fiecare dintre ele.

Adrian MĂCINCĂ

Mai multe despre omul și fotograful Adrian Măcincă, puteți afla de pe pagina sa de Facebook.

Ce a răspuns el la ”Ce este fotografia?”:

Ce este fotografia ? Pe lângă definiția clasică, ”pictură cu lumină”, fotografia în sine este pasiune, amintire, dorință. Puterea de a ”ingheța” clipa a devenit în 2021 o unealtă la îndemâna tuturor. Depinde acum pentru ce o faci…. pot fi fotografii personale, dar pot fi și fotografii cu care să aduni ”like-uri” pe gruprile specializate de fotografie… Personal, le tratez ca atare, pe fiecare dintre ele.

Acum că am avut și primul răspuns, trecem mai departe, pentru că chiar dacă nu aveam mari așteptări, răspunsurile la întrebare au început să apară. Să vă prezint șiun al doilea răspuns venit pe calea internetului.

Al doilea fotograf care mi-a dat răspunsul, un fotograf amator, cunoștință din mediul online. Să facem cunoștință cu el, după care să vedem și răspunsul său la întrebare:

Cine este Dan Florian Mihai?

Dan Florian Mihai
Dan Florian Mihai – Fotograf din pasiune

În 2015 mi-am asumat rolul de a documenta viața de familie. De atunci ușor am descoperit fotografia, un prieten m-a ajutat să învăț să folosesc dslr-ul, tehnic, am citit câteva cărți, am urmărit online cursul domnului profesor Radu Grozescu, am făcut și cursuri online , am urmărit foarte multe interviuri și documentare pe youtube. Primul care m-a inspirat creativ a fost Vlad Eftenie.La editare nu prea mă pricep , folosesc lightroom pe telefon si pe calculator si snapseed pe telefon.

Dan Florian Mihai

Dacă doriți să vedeți mai multe din realizările sale, puteți să îi vizitați pagina de Instagram.

Răspuns la întrebarea : ”Ce este fotografia?”

Fotografia, un hobby ce m-a ajutat să știu ce vreau mai bine, ca un model de dezvoltare personala.Îmi place să fac poze pe stradă, de familie , peisaje și portrete.

Avem doi oameni diferiți, doi fotografi diferiți, două răspunsuri diferite. Sunt curios ce răspunsuri mai primesc până voi reuși să adun 1000 de răspunsuri. Clar acestea vor fi diferite de la om la om. La final va urma și un comentariu la o fotografie dată, dar pentru a evita influențarea comentatorilor, aceasta va fi prezentată împreună cu cele 1000 de comentarii la finalul acestui proiect. Nu știu când va fi gata, dar voi căuta să îl finalizez cât mai repede.

Pentru a vedea cum a început acest proiect, ar fi mai bine să începeți cu începutul, început scris în urma unei nopți nedormite, puteți citi aici.

Va urma …

Arhiva

Adsense

admin

admin

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ce Este Fotografia? - De Vorbă Cu Fotografii - Ep. 3 | Fotograf Ovidiu Bujor Cluj-Napoca - […] să apară răspunsuri. Dacă nu ați citit primele răspunsuri, vă invit să începeți cu EP. 1 și Ep. 2, iar…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: