fbpx

Ce este fotografia? – de vorbă cu fotografii – Ep.13

Foto - video, Proiecte | 0 comments

admin

admin

16.10.21

fotografia

Ce este fotografia? – de vorbă cu 1000 de fotografi amatori și profesioniști!

”Ce este fotografia?” – o întrebare care m-a chinui într-o noapte lipsită de somn … am citit fel de fel de explicații, fel de fel de păreri … și acum experimentez, vreau să descopăr câte răspunsuri diferite sunt, Părerea mea rămâne aceeași. Un om este egal cu o părere.

Din cercul meu de prieteni și cunoștințe, fotografi amatori și profesioniști, din viața reală sau de pe social media, au început să apară răspunsuri. Dacă nu ați citit primele răspunsuri, vă invit să începeți AICI, pentru a prinde povestea de la început.

Să vedem ce răspunsuri am primit la întrebarea ”Ce este fotografia?”

În acest episod stăm de vorbă cu Mihai Șerban, un foarte mare amator de fotografie Wildlife și Travel.

Mihai Serban 1
Mihai ȘerbanInstagram

Cine este Mihai Șerban?

Numele meu este Mihai Șerban și pot spune că pentru mine fotografia a ajuns sa fie un capitol extrem de important in viața mea.

Pasiunea mea pentru fotografie a început din copilărie, în momentul în care părinții mi-au cumpărat primul aparat foto pe film. Nu era unul profesional, dar pentru mine era cel mai bun. Înca am fotografii realizate cu el atunci când plecam în concedii.

Cu timpul tehnologia s-a îmbunătățit și am trecut treptat la clasicele “săpuniere” apoi la aparatele de tip bridge și în cele din urma la tehnologia pe care am urmat-o până în ziua de astăzi. Vreau pe aceasta cale sa le multumesc din nou parintilor pentru susținerea  din copilarie.
          A urmat o pauză lungă în care am lăsat deoparte pasiunea fiindcă societatea ne împinge într-o direcție unitară și nu să îți urmărești ceea ce te motivează și a trecut mult timp până când nu am mai pus mâna pe un aparat și să mă bucur cu adevarat de el.

Acest lucru s-a întâmplat în 2016, când au început problemele de sănătate ale tatălui meu. Acela a fost momentul în care fotografia pot spune că m-a salvat și mi-a oferit o direcție pe care să o urmez și căreia să mă dedic.

Am început să urmez cursuri, tutoriale, ture foto, practic orice mă putea ajuta să mă dezvolt și apoi, dupa ceva timp, împreună cu soția (la fel de pasionată ca și mine) am început să investim în aparatură și în noi din ce in ce mai mult. Până unde? Nu pot spune…

Consider că putem învăța lucruri noi până în ultima clipă, nu pot spune că am ajuns la un anumit nivel și gata, mă opresc din a descoperi… Întotdeauna mai este ceva de aflat.

În momentul de față recunosc că nu fotografia este principala sursă de venit material, dar e principala sursă de alimentare sufletească. Cu timpul am participat la concursuri, expoziții, ture foto, etc, dar cel mai mult îmi place faptul că fotografia mă scoate din casa și descopăr locuri și lucruri noi.

În momentul de față m-am axat în mod special pe fotografia de Wildlife și Travel. Nu este un stil ușor, fiindcă implică mult timp investit și multe deplasări în exteriorul zonei de confort, dar am văzut locuri de care nu știam sau la care nu credeam că pot ajunge și urmărind animalele în mediul lor natural îmi aduce cea mai mare bucurie. Am descoperit locuri excepționale, tradiții frumoase și oameni faini.

Mai multe despre Mihai Șerban, puteți afla accesând portofoliul lui prin acest LINK.

Răspunsul ei la întrebarea ”Ce este fotografia?” :
Fotografia
Mihai Șerban

Aș putea să continui mult și bine, dar ca să răspund și la întrebarea care îl macină pe Ovidiu… Ce este fotografia în viziunea mea?

Pentru mine reprezinta modalitatea de a ieși din zona de comfort, de a ajunge în locuri noi și de a cunoaște persoane și tradiții faine, iar apoi să le pot transmite mai departe lumii prin filtrul viziunii mele. Iar în cele din urma eu voi fi reușit să învăț lucruri noi prin prisma a ceea ce am văzut și surprins și astfel să reușesc să fur pentru mine o fărâmă din timp, pe care o voi păstra pentru totdeauna.

Lumina faină să aveți!

Acesta a fost Mihai Șerban și răspunsul său la întrebarea mea de o mie de răspunsuri, el fiind al paisprezecelea fotograf chestionat de mine.

Și cum spuneam pentru fiecare reprezintă altceva, fiecare are un alt răspuns la această întrebare.Acesta e doar al paisprezecelea … Până la 1000 de răspunsuri mai e cale lungă, iar pe urmă vin și cele 1000 de comentarii la o fotografie dată. Dar cum am spus, comentariile vor veni după ce termin acest proiect, pentru a nu putea fi influențați unii de ceilalți.

Va urma …

admin

admin

0 Comments

%d bloggers like this: