fbpx

Ce este fotografia? – de vorbă cu fotografii – Ep. 17

Proiecte, Foto - video | 0 comments

admin

admin

26.10.21

fotografia

Nu uita de calendar

Alătură-te și tu celor de la Rugby U Cluj. Cumpărând un calendar, vei ajuta la campania ”Zâmbet și Culoare pentru Apuseni” al Asociației Fotografi Hai-Hui

Ce este fotografia? – de vorbă cu 1000 de fotografi amatori și profesioniști!

”Ce este fotografia?” – o întrebare care m-a chinuit într-o noapte lipsită de somn … am citit fel de fel de explicații, fel de fel de păreri … și acum experimentez, vreau să descopăr câte răspunsuri diferite sunt, părerea mea rămâne aceeași. Un om este egal cu o părere.

Din cercul meu de prieteni și cunoștințe, fotografi amatori și profesioniști, din viața reală sau de pe social media, au început să apară răspunsuri. Dacă nu ați citit primele răspunsuri, vă invit să începeți AICI, pentru a prinde povestea de la început.

Dacă doriți să participați la proiectul meu, cu un răspuns la această întrebare, mă puteți contacta prin formularul de contact. La doar un click distanță, AICI

Dar să revenim și la întrebarea principală din acest proiect, ”Ce este fotografia?”

Astăzi am răspunsul unui fotograf, pasionat de România, fapt pentru care a creat și o pagină de facebook, cu numele România prin Obiectiv. Este vorba de Comșa Bogdan.

Cine este Bogdan și ce a răspuns el la întrebarea ”Ce este fotografia?”

fotografia
Comșa Bogdan

Sunt brașovean și mă mândresc cu asta.

 În momentul acesta, dacă stau bine să mă gândesc latura fotografică a mea a început de mult, din copilărie, când părinții au luat un aparat pe film, iar pentru mine nu prea conta că aveam la dispoziție doar 30 si ceva de poziții….se consumau repede 😀 .

Priveam multe fotografii din toate nișele, dar mai ales peisaje. Între timp am crescut și am început să fac drumeții montane plus că aveam și 10 pe line la geografie. În drumețiile montane aveam cu mine un aparat foto mic, numit și ”săpunieră”.

În 2014 am împrumutat un aparat compact Canon PowerShot pentru prima drumeție serioasă spre al 2-lea vârf ca înălțime din România, Negoiu din masivul Făgăraș. De atunci a început totul mai serios. Am creat pagina de facebook România prin obiectiv.

Imediat în februarie 2015 am achiziționat și primul meu D-SLR Canon EOS 800D și primul obiectiv un Canon 50mm f1,8 EF, dar obișnuit cu zoom-ul de la compact am achiziționat si un Sigma 18-200mm f3,5-6,3 , dar sh.

Drumeția și fotografia se îmbinau bine pentru mine și am început să adun multe cadre bune. Între timp am achiziționat un Sigma 18-250mm f3,5-6,3, după câteva luni a urmat o schimbare, dar tot sh, un Canon EOS 60D și un Canon 18-200mm f3,5-5,6, pe care le am și acum și le folosesc în drumețiile montane și ca aparat de rezervă la evenimente.

Da, evenimente, pentru că între timp am ajuns să fac și fotografii de eveniment ce m-au făcut să mai investesc în fotografie. Și au urmat un Canon 24-105 f4 L , un cadou neașteptat de la un prieten fotograf un Canon 17-40 f4 L, un blitz Canon 430 EX II și Canon 580 EX II, iar  în 2018 a urmat pasul cel mare spre full frame Canon EOS 5D Mark IV și pentru comoditate am luat și 3 blitz-uri de la Godox v860 II cu acumulator propriu și wireless.

Ultima achiziție de anul acesta a fost un Canon EF 70-200 L f2,8 II și un extender Canon x2 var. III tot cu ajutorul unui prieten fotograf.

Chiar dacă am scris mult, este un rezumat despre mine ca fotograf, mai departe vă las un link către un site unde puteți viziona fotografii realizate de mine de mai multe genuri, Gurushots

fotografia
Foto: Comșa Bogdan
Răspunsul ei la întrebarea ”Ce este fotografia?” :

Pentru mine fotografia este un mod de relaxare și din 2017 un al 2-lea job.

Fotografia de eveniment este al 2-lea job.

Fotografia de peisaj și de călătorie este un mod de relaxare.

Fotografia pentru mine este un mod de eliberare, zilele acestea este ceva necesar.

Fotografia nu este matematică, este un act artistic indiferent de rezultatul final, este ceva subiectiv.

Acesta a fost Comșa Bogdan și răspunsul lui la întrebarea ”Ce este fotografia?”

Și cum spuneam pentru fiecare reprezintă altceva, fiecare are un alt răspuns la această întrebare. Acesta e doar al optsprezecelea … Până la 1000 de răspunsuri mai e cale lungă, iar pe urmă vin și cele 1000 de comentarii la o fotografie dată. Dar cum am spus, comentariile vor veni după ce termin acest proiect, pentru a nu putea fi influențați unii de ceilalți.

Va urma …

admin

admin

0 Comments

%d bloggers like this: