fbpx

Ce este fotografia? – de vorbă cu fotografii – Ep. 25

Proiecte, Foto - video | 0 comments

admin

admin

28.11.21

fotografia

Nu uita de calendar

Alătură-te și tu celor de la Rugby U Cluj. Cumpărând un calendar, vei ajuta la campania ”Zâmbet și Culoare pentru Apuseni” al Asociației Fotografi Hai-Hui

Ce este fotografia? – de vorbă cu 1000 de fotografi amatori și profesioniști!

”Ce este fotografia?” – o întrebare care m-a chinuit într-o noapte lipsită de somn … am citit fel de fel de explicații, fel de fel de păreri … și acum experimentez, vreau să descopăr câte răspunsuri diferite sunt, părerea mea rămâne aceeași. Un om este egal cu o părere.

Din cercul meu de prieteni și cunoștințe, fotografi amatori și profesioniști, din viața reală sau de pe social media, au început să apară răspunsuri. Dacă nu ați citit primele răspunsuri, vă invit să începeți AICI, pentru a prinde povestea de la început.

Dacă doriți să participați la proiectul meu, cu un răspuns la această întrebare, mă puteți contacta prin formularul de contact. La doar un click distanță, AICI

Dar să revenim și la întrebarea principală din acest proiect, ”Ce este fotografia?”

Eugenia Husti
Eugenia Husti

Astăzi am răspunsul unei fotografe românce, dar de pe meleagurile lui Mozart, Austria. Eugenia Husti, o fotografă româncă, ce ne încântă cu fotografii pline de căldură și pasiune.

Să vedem cine este Eugenia Husti și ce răspuns a dat ea la întrebarea ”Ce este fotografia?”

În viziunea mea, fotografia înseamnă putere. Puterea de a păstra momente și oameni pentru totdeauna. Puterea de a aduce fantezia la viață.

Mai înseamnă și fericire. Fericirea pe care o resimți în mesajele oamenilor care isi primesc fotografiile. Fericirea pe care o resimt eu cand îmi spun că datorită mie, ei si familiile lor au cele mai frumoase amintiri vii.

Dar înseamnă și muncă. Multă, multă, muncă pentru a evolua constant. Înseamnă nopți nedormite, gânduri și stres. Nu cred că aș vrea să fac altceva. Încă îmi caut drumul cu adevărat 🙂. În principiu sunt fotograf de familii și copii dar în ultimii ani am început să  cochetez și cu portretele și de cand am deschis studioul, cu fotografia de maternitate. Se zice că e bine să alegi o nișă pe care să te concentrezi 100%, dar eu încă nu reușesc să renunț la nici una din cele menționate 😅.

Am început drumul acesta după ce s-a născut fetița mea. Știam sigur că nu îmi doresc să revin la vechiul job. Am avut mare, mare, mare noroc cu fotograful cu care am colaborat pentru botez și care mai târziu ne-a devenit parte din familie si mie mentor. Rudi, mulțumesc! ❤

Nu mi-a dat totul pe tavă. Ba chiar m-a enervat maxim de multe ori că nu a făcut-o. Dar m-a îndrumat, m-a făcut să gândesc și să muncesc singură pentru a ajunge la răspunsurile pe care le căutam. Cu timpul am ajuns și în niște grupuri faine tare și care pentru mine au fost și încă sunt multe din ele mine de aur și în care cunoscut mulți oameni care au devenit în timp oameni de suflet.

Așadar, greu de dat un răspuns concret. Poate chiar imposibil. Cred că aș putea spune că fotografia e un Univers în care se îmbină partea de arta, partea de tehnica, partea de relație cu clienții și partea de bussines 🙂

Dacă doriți să aflați mai multe despre Eugenia Husti, puteți accesa site-ul ei printr-un click pe acest LINK.

Aceasta a fost Eugenia Husti.

Și cum spuneam pentru fiecare reprezintă altceva, fiecare are un alt răspuns la această întrebare. Eugenia este numărul douăzeci și șase … Până la 1000 de răspunsuri mai e cale lungă, iar pe urmă vin și cele 1000 de comentarii la o fotografie dată. Dar cum am spus, comentariile vor veni după ce termin acest proiect, pentru a nu putea fi influențați unii de ceilalți.

Va urma …

admin

admin

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: