fbpx

Ce este fotografia? – De vorbă cu fotografii – Ep. 29

Proiecte, Foto - video | 0 comments

admin

admin

10.12.21

fotografia

Nu uita de calendar

Alătură-te și tu celor de la Rugby U Cluj. Cumpărând un calendar, vei ajuta la campania ”Zâmbet și Culoare pentru Apuseni” al Asociației Fotografi Hai-Hui

Ce este fotografia? – de vorbă cu 1000 de fotografi amatori și profesioniști!

”Ce este fotografia?” – o întrebare care m-a chinuit într-o noapte lipsită de somn … am citit fel de fel de explicații, fel de fel de păreri … și acum experimentez, vreau să descopăr câte răspunsuri diferite sunt, părerea mea rămâne aceeași. Un om este egal cu o părere.

Din cercul meu de prieteni și cunoștințe, fotografi amatori și profesioniști, din viața reală sau de pe social media, au început să apară răspunsuri. Dacă nu ați citit primele răspunsuri, vă invit să începeți AICI, pentru a prinde povestea de la început.

Dacă doriți să participați la proiectul meu, cu un răspuns la această întrebare, mă puteți contacta prin formularul de contact. La doar un click distanță, AICI

Dar să revenim și la întrebarea principală din acest proiect, ”Ce este fotografia?”

fotografia
Mirela Severin

Astăzi vă prezint un fotograf amator iubitor de fotografia în natură dar și de cea de portret. Este vorba de Mirela Severin, o doamnă fotograf foarte talentată, căreia îi place foarte mult să facă fotografie de stradă și în natură, membră în grupului de fotografie ”La Conacul Fotografilor”, grup unde sunt onorat să fac parte dintre cei care îl administrează. Dar hai să vedem ce are de spus Mirela despre ea.

Pot spune ca am intrat în contact cu fotografia în urma cu cinci ani, când am vizionat la o întâlnire fotografii wildlife. Acea întâlnire cu poveștile ei m-au marcat încât mi-am dorit să cunosc mai mult despre fotografie. Așadar, am început sa citesc articole, sa caut cât mai multe informații, mi-am cumpărat cărți în domeniul foto și mi-am achizitionat primul meu DSRL. Încântată de tot ce reprezintă fotografia și pentru că informațiile găsite pe net nu erau legate, am urmat și un curs foto, upgrade și un curs de prelucrare în Photoshop.

Tot pe atunci am intrat în grupul La Conacul Fotografilor, unde am cunoscut oameni frumoși la întâlnirile organizate, apoi am participat împreună cu câțiva conași, la mai multe iesiri la munte, în Deltă, în Maramureș, etc.

În general îmi place fotografia de peisaj pentru ca mă mobilizează să ies din casă, să fac drumeții și natura este foarte ofertantă, îmi place și fotografia de stradă la ora albastră, pentru ca atunci totul este magic.

Mai multe fotografii ale Mirelei puteți admira pe profilul ei de Facebook.

A avut totuși amabilitatea să ne încânte privirile și aici, pentru că mi-a trimis câteva cadre minunate, realizate de ea.

[dmg_masonry_gallery _builder_version=”4.14.2″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content” gallery=”26672,26673,26674,26675,26676,26677,26678″ columns=”4″ gutter=”5″ hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/dmg_masonry_gallery]
Ce este fotografia? – răspunsul Mirelei Severin

Artistii spun ca fotografia este lumina, compozitie, creativitate și suflet.

Pentru mine, fotografia este un mod de exprimare, de comunicare, de atenție, atunci când fotografiez, mintea mea caută frumosul și perfecțiunea, în plus îmi provoaca latura creativă, mă determină să mă trezesc cu noaptea-n cap ca să ies în natură și să descopăr cadre interesante în lumina blânda a dimineții. Sunt ca și un copil care se minunează de tot ceea ce vede, iar aparatul foto mă ajută să imortalizez ceea ce văd.

Consider că fotografia este o cale de exprimare creativă, trezește emoții, transmite idei, surprinde natura în toată splendoarea ei.

Iubesc fotografia pentru că îmi dă puterea să realizez ceva frumos, pentru că pot reda cele mai frumoase clipe și le pot păstra cu ajutorul lor, îmi reamintește starea pe care am avut-o la un moment dat, mă face să fiu prezentă în clipa de acum.

Căutând lumina potrivita, totul devine magic.

Acesta a fost Mirela Severin.

Și cum spuneam pentru fiecare reprezintă altceva, fiecare are un alt răspuns la această întrebare. Mirela este numărul treizeci … Până la 1000 de răspunsuri mai e cale lungă, iar pe urmă vin și cele 1000 de comentarii la o fotografie dată. Dar cum am spus, comentariile vor veni după ce termin acest proiect, pentru a nu putea fi influențați unii de ceilalți.

Va urma …

admin

admin

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *