fbpx

Ce este fotografia? – De vorbă cu fotografii – Ep. 30

Proiecte, Foto - video | 0 comments

admin

admin

11.12.21

Nu uita de calendar

Alătură-te și tu celor de la Rugby U Cluj. Cumpărând un calendar, vei ajuta la campania ”Zâmbet și Culoare pentru Apuseni” al Asociației Fotografi Hai-Hui

Ce este fotografia? – de vorbă cu 1000 de fotografi amatori și profesioniști!

”Ce este fotografia?” – o întrebare care m-a chinuit într-o noapte lipsită de somn … am citit fel de fel de explicații, fel de fel de păreri … și acum experimentez, vreau să descopăr câte răspunsuri diferite sunt, părerea mea rămâne aceeași. Un om este egal cu o părere.

Din cercul meu de prieteni și cunoștințe, fotografi amatori și profesioniști, din viața reală sau de pe social media, au început să apară răspunsuri. Dacă nu ați citit primele răspunsuri, vă invit să începeți AICI, pentru a prinde povestea de la început.

Dacă doriți să participați la proiectul meu, cu un răspuns la această întrebare, mă puteți contacta prin formularul de contact. La doar un click distanță, AICI

Dar să revenim și la întrebarea principală din acest proiect, ”Ce este fotografia?”

Astăzi am stat de vorbă cu Emi Leompescu, un fotograf amator român, care este momentan departe de casă, pe tărâmuri Olandeze.

M-am apucat de fotografie in 2015. Târziu, ca un hobby ca și acum. Până in 2017 nu cred că am făcut mai mult de 500 de cadre. Am pornit lent pe acest drum. Primul meu aparat foto, a fost Nikon D5300. Perfect pentru un începător. Fotografiam orice, street, peisaje, obiecte. Pe parcurs mi-am dat seama că natura se lipește cel mai mult de suflet. De ce Nikon și nu altceva? A fost o alegere de moment , nimic mai mult. Nu sunt un fan Nikon ci un fan al fotografiei.

Admir cu plăcere orice cadru reușit indiferent de marcă. Îmi place să mă joc cu lumina în editare și mai puțin să umblu la culori.                                 

Îmi plac locurile neaglomerate, în special pădurile. Acolo liniștea mă inspiră. Îmi plac ieșirile cu alți fotografi, chiar dacă îmi plac locurile izolate. Îmi place istoria și geografia. Cand eram mic “mâncam” cărțile. Am vizitat destule țări și am văzut că se poate și altfel, mult mai bine.

Sloganul “vrem o țară ca afară” ramane doar un vis. Să revin la fotografie, acum am un Nikon D810.Din păcate nu am destule obiective FF pentru el dar mă descurc. Cum am spus, timpul în natură nu e un timp pierdut iar pozele în mijlocul ei sunt preferatele mele. Merg pe ideea că, dacă vrei să oprești timpul, faci o fotografie.

82134173 10157808033274512 3320421538452209664 n 1
Emi Leompescu

Fiind un fotograf amator, Emi nu are un link de portofoliu, dar a trimis câteva fotografii să ne încânte privirile. Dacă vreți totuși să îl urmăriți, o puteți face pe Facebook.

[dmg_masonry_gallery _builder_version=”4.14.2″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content” gallery=”26690,26693,26691,26694,26692″ columns=”2″ hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/dmg_masonry_gallery]
Ce este fotografia? – răspunsul lui Emi Leompescu

Fotografia un hobby, o artă, o clipă din eternitatea timpului.

Acesta a fost Emi Leompescu.

Și cum spuneam pentru fiecare reprezintă altceva, fiecare are un alt răspuns la această întrebare. Emi este numărul treizeci și unu … Până la 1000 de răspunsuri mai e cale lungă, iar pe urmă vin și cele 1000 de comentarii la o fotografie dată. Dar cum am spus, comentariile vor veni după ce termin acest proiect, pentru a nu putea fi influențați unii de ceilalți.

Va urma …

admin

admin

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *