fbpx

Ce este fotografia? – de vorbă cu fotografii – Ep. 7

Proiecte, Foto - video | 0 comments

admin

admin

01.10.21

fotografia

Ce este fotografia? – de vorbă cu 1000 de fotografi amatori și profesioniști!

”Ce este fotografia?” – o întrebare care m-a chinui într-o noapte lipsită de somn … am citit fel de fel de explicații, fel de fel de păreri … și acum experimentez, vreau să descopăr câte răspunsuri diferite sunt, Părerea mea rămâne aceeași. Un om este egal cu o părere.

Din cercul meu de prieteni și cunoștințe, fotografi amatori și profesioniști, din viața reală sau de pe social media, au început să apară răspunsuri. Dacă nu ați citit primele răspunsuri, vă invit să începeți cu EP. 1Ep. 2Ep. 3, Ep. 4, Ep. 5, și Ep. 6, iar dacă doriți să citiți cum am început acest proiect, o puteți face aici.

Să vedem ce răspunsuri am primit la întrebarea ”Ce este fotografia?”

cosmin criste
Cosmin Criste

De la model la fotograf e doar o aruncătură de băț, aș putea spune. Ca model înveți multe despre mișcare, poziții, încadrare. Astăzi vi-l prezint pe Cosmin Criste, fotograf și cameraman, dar în timpul liber încă mai cochetează cu modelingul, mai ales că l-am avut de câteva ori în fața obiectivului prin studio la mine.

Cine este Cosmin?

Fiind model de 10 ani, pot să spun că prima dată am învățat fotografia din fața aparatului de fotografiat. În 2014, am învățat fotografie de presă la facultate și tot în același an am început să fac albume de absolvire pentru calsele a 8-a și a 12-a furând meserie de la Ozana Mureșan.

Anul următor am început să fotografiez majorate, urmând ca în 2016 să intru și pe segmentul de nunți. În facultate am învățat și partea de video, astfel că am ajuns ca la nunți să fac echipă cu Ozana Mureșan, ea pe foto și eu pe video, iar din 2018 filmez și pentru Antena 3.

În prezent filmez pentru Antena 3 și la nunți, fac și fotografie de produs și ședințe foto, iar la majorate fotografii și after movie-uri.În 2014 am început cu un Nikon D90, iar acum m-am oprit la Nikon D610 cu un obiectiv Tamron 24-70 și un nikkor 35.

Am mai folosit obiective fixe 24 mm, 50 mm și 85 mm. Am ajuns la concluzia că 35-ul e obiectivul fix cu care poți face un eveniment întreg, dar de când am încercat 24-70 nu m-am mai despărțit de el. Recunosc că inițial l-am luat pentru video deoarece are stabilizare.

Mai multe despre fotograful Cosmin Criste aflați accesând acest LINK.

Răspunsul lui la întrebarea ”Ce este fotografia?” :

Fotografia este o filmare înghețată. Într-o fotografie poți să ai emoție, acțiune, liniște, gălăgie, culoare sau întuneric.

Într-o singură fotografie poți să vezi ce poți vedea și într-o filmare. Ca exemplu concret, afișul unui film îți spune ce ai în două ore de filmare.

Pentru mulți fotografia este asociată cu amintirile frumoase, pentru că ne facem poze la cele mai importante momente din viața noastră, ne facem poze atunci când suntem fericiți. Iar pentru alții fotografia este un mod de viață, este ceea ce le place să facă, mai exact pentru fotografi și modele

Acesta este răspunsul primit de la al șaselea fotograf chestionat de mine.

Și cum spuneam pentru fiecare reprezintă altceva, fiecare are un alt răspuns la această întrebare.Acesta e doar al șaselea … Până la 1000 de răspunsuri mai e cale lungă, iar pe urmă vin și cele 1000 de comentarii la o fotografie dată. Dar cum am spus, comentariile vor veni după ce termin acest proiect, pentru a nu putea fi influențați unii de ceilalți.

Va urma …

admin

admin

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: