fbpx

Ce este fotografia? – de vorbă cu fotografii – Ep. 10

Proiecte, Foto - video | 0 comments

admin

admin

07.10.21

fotografia

Ce este fotografia? – de vorbă cu 1000 de fotografi amatori și profesioniști!

”Ce este fotografia?” – o întrebare care m-a chinui într-o noapte lipsită de somn … am citit fel de fel de explicații, fel de fel de păreri … și acum experimentez, vreau să descopăr câte răspunsuri diferite sunt, Părerea mea rămâne aceeași. Un om este egal cu o părere.

Din cercul meu de prieteni și cunoștințe, fotografi amatori și profesioniști, din viața reală sau de pe social media, au început să apară răspunsuri. Dacă nu ați citit primele răspunsuri, vă invit să începeți AICI, pentru a prinde povestea de la început.

Laurentiu Barbu
Laurențiu Barbu

Să vedem ce răspunsuri am primit la întrebarea ”Ce este fotografia?”

În acest episod continuăm cu întrebarea ”Ce este fotografia?” și răspunsul unui fotgraf autodidact din județul Prahova, pasionat de natură și Rally. Este vorba de Barbu Laurențiu Robert.

Cine este Laurențiu?

Și câte ceva despre mine , Mă numesc Barbu Laurențiu Robert, născut în comuna Secăria judetul Prahova ,aproape de Lacul Paltinu și celebră aglomerație de pe Valea Prahovei, am 24 ani și am descoperit pasiunea pentru fotografie in jurul vârstei de 16 ani, când mi-am cumpărat și primul aparat, un Nikon d3200 care a văzut de la peisaje la condițiile grele de la Rally, am fost autodidact, mi-a plăcut să descopăr singur tainele fotografiei și celebrul mod Manual.

Mai multe despre Laurențiu, puteți afla accesând acest LINK.

Răspunsul lui la întrebarea ”Ce este fotografia?” :

Pentru mine fotografia reprezintă un mod de relaxare, un mod prin care pot transmite sentimente, trăiri, un mod prin care îmi pot transpune viziunea, în special atunci când fac o fotografie, caut ca aceasta să transmită o anume stare,un sentiment, să pară magic dar și real în același timp, am început cu fotografiatul peisajelor, apoi am îmbinat pasiunea pentru motorsport cu fotografia și am continuat o buna perioadă de timp încercând să îmbin peisajele cu motorsportul.

Recent am inceput să “descopăr ” fotografia de portret, ceva ce la început nu mă atrăgea foarte tare, dar cum poți transmite mai bine sentimentele?

Clar…cu ajutorul unei persoane.

În încheiere, prin fotografie, arăți altor persoane ceea ce vezi, trăiești, simți.

Acesta este răspunsul primit de la al unsprezecelea fotograf chestionat de mine.

Și cum spuneam pentru fiecare reprezintă altceva, fiecare are un alt răspuns la această întrebare.Acesta e doar al șaselea … Până la 1000 de răspunsuri mai e cale lungă, iar pe urmă vin și cele 1000 de comentarii la o fotografie dată. Dar cum am spus, comentariile vor veni după ce termin acest proiect, pentru a nu putea fi influențați unii de ceilalți.

Va urma …

admin

admin

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: