fbpx

Ce este fotografia? – De vorbă cu fotografii – Ep. 15

Proiecte, Foto - video | 0 comments

admin

admin

19.10.21

fotografia

Ce este fotografia? – de vorbă cu 1000 de fotografi amatori și profesioniști!

”Ce este fotografia?” – o întrebare care m-a chinuit într-o noapte lipsită de somn … am citit fel de fel de explicații, fel de fel de păreri … și acum experimentez, vreau să descopăr câte răspunsuri diferite sunt, Părerea mea rămâne aceeași. Un om este egal cu o părere.

Din cercul meu de prieteni și cunoștințe, fotografi amatori și profesioniști, din viața reală sau de pe social media, au început să apară răspunsuri. Dacă nu ați citit primele răspunsuri, vă invit să începeți AICI, pentru a prinde povestea de la început.

Să vedem ce răspunsuri am primit la întrebarea ”Ce este fotografia?”

Astăzi am primit răspunsul doamnei Maria Fekete, o fotografă de still life pe care o apreciez foarte mult pentru ceea ce face.

fotografia

Cine este Maria?

Am descoperit fotografia într-un moment de răscruce al vieții mele și, de aceea, consider că ea are pentru mine, un efect terapeutic. Am realizat că, atunci când sunt cu aparatul de fotografiat în mână, ies din lumea reală, plină de griji și responsabilități, și intru într-o lume a mea, așa cum o văd și simt în acel moment. Cu toate că, prin profesie, sunt un om al literelor, am descoperit că mi-e cu mult mai ușor să mă exprim prin imagini.

Prin fotografie, încerc să dau culoare acolo unde e prea mult cenușiu, să aduc bucurie acolo unde e tristețe, să aduc lumină acolo unde e întuneric. Și, pentru că mi-au plăcut mereu obiectele, mai ales cele vechi, pe care le-am considerat pline de mister, am încercat să spun povești prin intermediul lor.

Mi s-a părut că pot să mă adresez privitorilor mai ușor alăturând obiecte, flori, crenguțe…Așa s-a născut pasiunea mea pentru fotografia de natură statică. Pe ea am simțit-o mai aproape de mine, atât fizic cât și psihic.

Nu trebuie să posedăm obiecte multe pentru a transmite emoții și trairi. Ele pot fi puține, dar, alăturate diferit, vor putea spune, de fiecare dată, o altă poveste.

Mai multe despre Maria puteți afla accesând acest LINK spre portofoliul său.

Răspunsul ei la întrebarea ”Ce este fotografia?” :

Așadar, pentru mine, fotografia reprezintă o bucurie, o plăcere și un mod de relaxare. Dacă fotografiile, pe care le realizez, reușesc să transmită și privitorilor această stare, mă consider fericită. Fotografia mi-a dovedit ca poți “vorbi”, tăcând.

Aceasta a fost Maria Fekete și răspunsul ei la întrebarea mea de o mie de răspunsuri, ea fiind al șaisprezecea fotografă chestionată de mine.

Și cum spuneam pentru fiecare reprezintă altceva, fiecare are un alt răspuns la această întrebare.Acesta e doar al cinsprezecelea … Până la 1000 de răspunsuri mai e cale lungă, iar pe urmă vin și cele 1000 de comentarii la o fotografie dată. Dar cum am spus, comentariile vor veni după ce termin acest proiect, pentru a nu putea fi influențați unii de ceilalți.

Va urma …

admin

admin

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: