fbpx

Ce este fotografia? – de vorbă cu fotograii – Ep. 24

Proiecte, Foto - video | 0 comments

admin

admin

22.11.21

fotografia

Nu uita de calendar

Alătură-te și tu celor de la Rugby U Cluj. Cumpărând un calendar, vei ajuta la campania ”Zâmbet și Culoare pentru Apuseni” al Asociației Fotografi Hai-Hui

Ce este fotografia? – de vorbă cu 1000 de fotografi amatori și profesioniști!

”Ce este fotografia?” – o întrebare care m-a chinuit într-o noapte lipsită de somn … am citit fel de fel de explicații, fel de fel de păreri … și acum experimentez, vreau să descopăr câte răspunsuri diferite sunt, părerea mea rămâne aceeași. Un om este egal cu o părere.

Din cercul meu de prieteni și cunoștințe, fotografi amatori și profesioniști, din viața reală sau de pe social media, au început să apară răspunsuri. Dacă nu ați citit primele răspunsuri, vă invit să începeți AICI, pentru a prinde povestea de la început.

Dacă doriți să participați la proiectul meu, cu un răspuns la această întrebare, mă puteți contacta prin formularul de contact. La doar un click distanță, AICI

Dar să revenim și la întrebarea principală din acest proiect, ”Ce este fotografia?”

Astăzi vă prezint pe doamna Nina, administrator al grupului de facebook ”La Conacul Fotografilor”, o bună prietenă a fotografiei, mai mult admiratoare, dar și fotografă amatoare, acum, după spusele ei, mai mult cu telefonul. Important este că este o admiratoare înfocată a fotografiilor de calitate.

Ce este fotografia?

Nu este atât de simplu de spus!

Ca mulți alții, sunt o admiratoare a frumosului,  mă emoționez ușor! Dar am simțit , mereu , nevoia să păstrez, cumva, aceste momente speciale, așa că am apelat la fotografie!

fotografia
Nina Ninet

Văzându-mi ardoarea și  frecvența cu care făceam fotografii, practic mai tot timpul, un prieten m-a sfătuit să îmi achiziționez un DSLR! Habar nu aveam ce înseamnă, dar  amicul fiind fotograf, am fost convinsă că este un sfat bun! După ce l-am cumpărat, zic….gataaa, sunt fotograf (nimic mai greșit!) și încep să caut link-uri, siteuri cu fotografi și fotografii! 

Printre multele găsite am dat și peste un grup ”La Conacul Fotografilor” care m-a primit și în care sunt și acum. Ei bine, aici am învățat ce înseamnă,  de fapt, fotografia  și, mai ales, faptul că nu este suficient să ai aparatură, oricât de sofisticată , pentru a face o fotografie bună, care să atragă atenția privitorului sau să redea exact ceea ce ai vrut să arăți!!

Incontestabil, mai întâi, este vorba de sensibilitate,  talent! Apoi urmează  practica și nu în ultimul rând și poate cel mai important, studiul! Fotografia nu înseamnă click și gata … Fotografia trebuie  să reușescă să impresioneze, să redea, cât mai fidel, trăiri, să creeze o anumită stare, ori, toate acestea nu pot fi obținute prea ușor! Pentru a le putea imortaliza este nevoie de timp, multă pasiune, perseverență!  

Sunt căutate locuri speciale,  sunt create decoruri speciale, se apelează la modele speciale, aparatură specială! Când toate aceste criterii au fost îndeplinite urmează ”Joaca” cu lumina! Este fascinant ce rezultate se pot obține dacă reușești să manipulezi lumina în așa fel încât atmosfera creată să fie specială sau, în afara studioului, în natură să știi în care moment al zilei să faci un cadru!

Ca o concluzie, fotografia este cea care are puterea de a ține timpul în loc, momentul imortalizat poate  deveni  etern!  Este cea care te înfioară de plăcere sau te întristează până la lacrimi! De aceea nici nu este de mirare căci, din ce în ce mai mulți oameni , apelează la ea, mai ales acum în era telefoanelor sofistificate!

Chiar dacă nu e un fotograf cu echipamente sofisticate, puteți admira din realizările Ninei pe acest LINK.

De la Nina am primit și o fotografie realizată de ea.

fotografia
Foto: Nina Ninet

Aceasta a fost Nina Ninet.

Și cum spuneam pentru fiecare reprezintă altceva, fiecare are un alt răspuns la această întrebare. Nina este numărul douăzeci și cinci … Până la 1000 de răspunsuri mai e cale lungă, iar pe urmă vin și cele 1000 de comentarii la o fotografie dată. Dar cum am spus, comentariile vor veni după ce termin acest proiect, pentru a nu putea fi influențați unii de ceilalți.

Va urma …

admin

admin

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: