fbpx

Ce este fotografia? – de vorbă cu fotografii – Ep. 4

Proiecte, Foto - video | 0 comments

admin

admin

18.09.21

fotografia

Ce este fotografia? – de vorbă cu 1000 de fotografi amatori și profesioniști!

”Ce este fotografia?” – o întrebare care m-a chinui ăntr-o noapte lipsită de somn … am citit fel de fel de explicații, fel de fel de păreri … și acum experimentez, vreau să descopăr câte răspunsuri diferite sunt, Părerea mea rămâne aceeași. Un om este egal cu o părere.

Din cercul meu de prieteni și cunoștințe, fotografi amatori și profesioniști, din viața reală sau de pe social media, au început să apară răspunsuri. Dacă nu ați citit primele răspunsuri, vă invit să începeți cu EP. 1Ep. 2 și Ep. 3, iar dacă doriți să citiți cum am început acest proiect, o puteți face aici.

Să vedem ce răspunsuri am primit la întrebarea ”Ce este fotografia?”

Silvia Rusu 2
Silvia Rusu

Astăzi am răspunsul de la o fotografă amatoare de sporturi, de obicei ne întâlnim pe stadion la cele de fotbal, Silvia Rusu,

Cine este Silvia Rusu?

Numele meu este Silvia, am început sa fac fotografii când aveam în jur de 6 ani. Am început cu un aparat pe film (orizont amator ), al tatălui meu (m-am jucat doar) Dupa ce am mai crescut am avut un Canon fix, pe urma prin facultate un Nikon D3000, a urmat și un Nikon D80 (dar le foloseam pe modul auto) Apoi prin 2017 m-am hotărât sa urmez un curs de inițiere în fotografie, mi-am achiziționat un Nikon D7200 (crop) și am început sa îl folosesc pe modul manual.

Acum, în 2021 am trecut pe Full frame, dar de la Canon, achizitionandu-mi un CANON 6D. Fotografii, am început sa fac prima data, după curs, la fiul meu, pe urma am continuat cu câteva peisaje, apoi am continuat cu fotografiile în pădure, la vânătoare de veverițe, căprioare, ca mai apoi sa ma apuc de fotografia de eveniment (botez, zile onomastice, nunti …) și din 2019 sa fac și fotografie sportiva.

Dacă ma întrebați ce as prefera sa fotografiez as spune clar, fără ezitare, ca în primul rand fotografia de familie, pe urma as alege, fotografia Wildlife, urmata de fotografia sportiva și mai apoi celelalte, într-o oarecare egala măsură. Astea fiind spuse, vreau sa închei cu o zicala draga mie “Nu dați banii pe prostii, faceți poze la copii!” V-am țucat!

Mai multe despre fotograful și omul Silvia Rusu găsiți aici.

Răspunsul ei la întrebarea „Ce este fotografia?”:

Inainte de a rosti cuvinte mari de genul “Fotografia e arta” e cazul sa ne dam seama ce inseamna fotografia pentru fiecare dintre noi. Sa ne amintim ca nu exista nici unul dintre noi pentru care fotografia sa nu fi fost prezenta inca de cand eram mici. Unii dintre noi, care au prins si era pe film KODAK stiu ca parintilor nostri nu le venea asa usor sa faca sute de fotografii in vacante. Filmul era scump si parca nu eram atat de prolifici. Mergand putin mai departe cu imaginatia, cum ar fi vietile noastre fara aceasta minunata inventie? Cam lipsita de culoare… Sau poate am invita un artist sa picteze portretul familiei cu ocazia Craciunului… In era digitala insa fotografiem totul in jurul nostru, ba cu telefonul, ba cu aparatul foto, parca dintr-o foame permanenta de a nu uita vreun moment caretrece pe langa noi.

Si ce binecuvantare poate fi… sa arati bunicilor si rudelor pe unde te-ai plimbat sau cum a fost la serbare. Fotografia este arta ilustrata în fotografii, care transmite privitorului o poveste/ poezie. Prin urmare nu lasati momentele magice sa va scape printre degete.

Invatati sa iubiti lumea in care traiti, sa vedeti frumusetea unui copac toamna si sinceritatea din zambetul unui copil. Fiti recunoscatori ca traiti in era in care lucrurile se intampla cu viteza luminii, dar Slava Domnului! avem si cu ce sa le imortalizam.

Acesta este răspunsul primit de la al cincilea fotograf chestionat de mine.

Și cum spuneam pentru fiecare reprezintă altceva, fiecare are un alt răspuns la această întrebare.Acesta e doar al patrulea … Până la 1000 de răspunsuri mai e cale lungă, iar pe urmă vin și cele 1000 de comentarii la o fotografie dată. Dar cum am spus, comentariile vor veni după ce termin acest proiect, pentru a nu putea fi influențați unii de ceilalți.

Va urma …

Arhiva

Adsense

admin

admin

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: