fbpx

Ce este fotografia? – de vorbă cu fotografii – Ep. 6

Foto - video, Proiecte | 0 comments

admin

admin

29.09.21

fotografia

Nu uita de calendar

Alătură-te și tu celor de la Rugby U Cluj. Cumpărând un calendar, vei ajuta la campania ”Zâmbet și Culoare pentru Apuseni” al Asociației Fotografi Hai-Hui

Ce este fotografia? – de vorbă cu 1000 de fotografi amatori și profesioniști!

”Ce este fotografia?” – o întrebare care m-a chinui ăntr-o noapte lipsită de somn … am citit fel de fel de explicații, fel de fel de păreri … și acum experimentez, vreau să descopăr câte răspunsuri diferite sunt, Părerea mea rămâne aceeași. Un om este egal cu o părere.

Din cercul meu de prieteni și cunoștințe, fotografi amatori și profesioniști, din viața reală sau de pe social media, au început să apară răspunsuri. Dacă nu ați citit primele răspunsuri, vă invit să începeți cu EP. 1Ep. 2Ep. 3, Ep. 4 și Ep. 5,iar dacă doriți să citiți cum am început acest proiect, o puteți face aici.

Să vedem ce răspunsuri am primit la întrebarea ”Ce este fotografia?”

Astăzi am primit răspunsul unui fotograf dintr-un sătuc de la poalele munților, născut în Curtea de Argeș. Să facem cunoștință cu Constantin:

Cine sunt eu?

Sunt Constantin, un tânăr născut în anii ’90, în Curtea de Argeș și crescut într-un sătuc la poalele munților.

Constantin Voiculescu
Constantin Voiculescu

În copilărie nu m-am gândit niciodată că voi ajunge să fotografiez, însă viața m-a supus unor obstacole și greutăți, și atunci, pentru a depășii aceste momente mi-am dat seama că am nevoie de ceva. Am observat atunci că plimbările și simpla poză făcută cu telefonul îmi dădea o stare de liniște..

 Așa că pe la sfârșitul lui 2017 am hotărât să îmi iau și primul aparat, un Canon EOS 2000D cu obiective pornind de la 18mm până la 600mm.

Inițial am făcut poze în natură, flori în special macro, animale si clădiri. Aici am descoperit funcțiunile unui aparat și ceea ce puteam realiza cu acesta, neavând nici o cunoștință sau școlarizare în domeniul fotografiei sau al artei, deșii probabil o “venă artistică” o moștenesc de la tatăl meu căruia îi plăcea desenul.

Mai apoi mi-am dorit să încep să fotografiez oameni, primul chip fotografiat fiind cel al fetiței mele.

Mi-am dat seama că îmi plăcea să surprind emoțiile momentului.

Între timp am trecut de la Canon la un Sony a7r II cu diferite obiective (actual Sigma ART 85mm 1.4, Sigma ART 24-70mm 1.4 și Sony 50mm 1.4).

În Decembrie 2020 pasiunea mea pentru fotografie s-a transformat intr-o afacere.

La momentul de față realizez diferite tipuri de fotografie, dintre care totuși portrait-ul artistic, prin care îmi pun imaginația în joc, este preferatul meu. Acest tip de fotografie îmi permite să mă joc cu lumini, umbre și culori.

Deșii acum fotografia este și o afacere, pentru mine cel mai important este să reușesc să transmit pasiunea mea pentru fotografie și nu în ultimul rând să aduc zâmbete și amintiri frumoase celor cu care colaborez.

În încheiere, sunt intr-o continuă dezvoltare și pregătit să descopăr lucruri noi, să învăț și să mă inspir de la cei mai buni fotografi.

Puteți afla mai multe despre fotograful Constantin Voiculescu accesând acest LINK!

Răspunsul lui la întrebarea ”Ce este fotografia?” :

Ce este fotografia?

Am stat un pic pe gânduri, pentru că este o întrebare care m-a pus un pic în dificultate, având în vedere că nu m-am gândit niciodată să exprim în cuvinte ce este fotografia, ci mi-am dorit mai degrabă să exprim ceva prin fotografie.

Dar totuși am reușit să găsesc câteva cuvinte care să definească fotografia, din punctul meu de vedere. Și cred că este foarte frumos că fiecare dintre noi are o viziune și o concepție diferită a fotografiei, pentru că asta ne permite să exprimăm prin fotografie personalitatea și emoțiile noastre.

Deci, fotografia pentru mine, este forma prima care eu, ca persoană și ca fotograf, reușesc să surprind momentul. Momentul acela plin de emoții, fie ele bucurie, tristețe, melancolie sau mândrie.

Fiecare fotografie pe care o realizez, trebuie să stârnească în mine acel ceva care te face oarecum mândru de rezultatul obținut și îți aduce zâmbete. Peste hobby și muncă, fotografia pentru mine este pur și simplu PASIUNE. Este cea care mă deconectează de lume și de restul problemelor, permițându-mi să intru intr-o stare de liniște și bucurie.

Acesta este răspunsul primit de la al șaselea fotograf chestionat de mine.

Și cum spuneam pentru fiecare reprezintă altceva, fiecare are un alt răspuns la această întrebare.Acesta e doar al șaselea … Până la 1000 de răspunsuri mai e cale lungă, iar pe urmă vin și cele 1000 de comentarii la o fotografie dată. Dar cum am spus, comentariile vor veni după ce termin acest proiect, pentru a nu putea fi influențați unii de ceilalți.

Va urma …

admin

admin

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: