fbpx

Ce este fotografia? – de vorbă cu fotografii – Ep. 8

Proiecte, Foto - video | 0 comments

admin

admin

06.10.21

fotografia

Ce este fotografia? – de vorbă cu 1000 de fotografi amatori și profesioniști!

”Ce este fotografia?” – o întrebare care m-a chinui într-o noapte lipsită de somn … am citit fel de fel de explicații, fel de fel de păreri … și acum experimentez, vreau să descopăr câte răspunsuri diferite sunt, Părerea mea rămâne aceeași. Un om este egal cu o părere.

Din cercul meu de prieteni și cunoștințe, fotografi amatori și profesioniști, din viața reală sau de pe social media, au început să apară răspunsuri. Dacă nu ați citit primele răspunsuri, vă invit să începeți AICI, pentru a prinde povestea de la început.

Să vedem ce răspunsuri am primit la întrebarea ”Ce este fotografia?”

Astăzi despre fotografie, cu Tomas Andrei, un fotograf clujean, ce a preluat această pasiune de la tatăl său, pot spune că a început la fel ca mine, în familie.

Cine este Andrei?

stefan andrei
Tomas Andrei

Am început aventura în arta fotografiei, încă de când eram mic, timp de care îmi aduc, cu drag, aminte, când tata își amenaja, din când în când, unica baie pe care o aveam, ca spațiu pentru developare a fotografiilor făcute în familie. Era un sentiment aparte, pe care îl trăiam.

Ulterior, din primii bani de bursă, din liceu, mi-am achiziționat un aparat compact, pe care începusem să îl folosesc, lucrând la o agenție, ce se ocupa cu poze prin diverse cluburi, discoteci sau localuri, la diverse evenimente. Ajuns la facultate, am achiziționat primul meu DSLR, un Nikon D90. A urmat o perioadă în care fotografiam diverse evenimente din viața studențească, plus city-break-urile pe care le faceăm destul de des, înainte de pandemie.

Am trecut de vreo 2 ani, pe un Nikon D500, pe care îl folosesc și astăzi cu diferite ocazii. De la fotografie de produs, la fotografie de eveniment (“Save the date”, Cununie Civila, “Trash the dress”, Botez), până la clasicile dimineți devreme, în care natura are farmecul ei aparte.

Fotografia sportivă reprezintă și ea o ramura pe care am început să o abordez din ce in ce mai des. Merg la evenimente sportive in calitate de fotograf, caut tot timpul evenimente care mi se par interesante prin Cluj-Napoca, și urmăresc să surprind ceva inedit în fiecare fotografie. Munca de fotograf pe care o desfășor, ajunge, uneori, și prin expoziții, de care sunt întotdeauna mândru.

Mai multe despre Andrei puteți afla accesând acest LINK.

Răspunsul lui la întrebarea ”Ce este fotografia?” :

Ce este fotografia?

Fotografia este pentru mine un mijloc de a ieși din cotidian.

Fie că mă găsesc într-o tură montană fotografiind peisajele întâlnite, fie că mă găsesc în mini-studioul amenajat acasă, sau în bucatarie fotografiind bunatățile proaspăt gătite, pentru mine fotografia reprezintă mijlocul prin care mă desprind, cel mai simplu, din problemele ivite în viața zilnică.

A fotografia reprezintă o placere, o pasiune prin care pot să redau lumii o stare de moment, ce va putea rămane veșnică. Fiecare fotografie, revazută ulterior peste ani și ani, imi va aduce aminte sentimentele trăite.

Acesta este răspunsul primit de la al noulea fotograf chestionat de mine.

Și cum spuneam pentru fiecare reprezintă altceva, fiecare are un alt răspuns la această întrebare.Acesta e doar al șaselea … Până la 1000 de răspunsuri mai e cale lungă, iar pe urmă vin și cele 1000 de comentarii la o fotografie dată. Dar cum am spus, comentariile vor veni după ce termin acest proiect, pentru a nu putea fi influențați unii de ceilalți.

Va urma …

admin

admin

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: