fbpx

Ce este fotografia? – de vorbă cu fotografii – Ep. 9

Foto - video, Proiecte | 0 comments

admin

admin

06.10.21

fotografia

Ce este fotografia? – de vorbă cu 1000 de fotografi amatori și profesioniști!

”Ce este fotografia?” – o întrebare care m-a chinui într-o noapte lipsită de somn … am citit fel de fel de explicații, fel de fel de păreri … și acum experimentez, vreau să descopăr câte răspunsuri diferite sunt, Părerea mea rămâne aceeași. Un om este egal cu o părere.

Din cercul meu de prieteni și cunoștințe, fotografi amatori și profesioniști, din viața reală sau de pe social media, au început să apară răspunsuri. Dacă nu ați citit primele răspunsuri, vă invit să începeți AICI, pentru a prinde povestea de la început.

Să vedem ce răspunsuri am primit la întrebarea ”Ce este fotografia?”

În acest episod continuăm cu întrebarea ”Ce este fotografia?” și răspunsul unui alt fotograf clujean, Daniel Horvat.

Daniel Horvart
Daniel Horvat

Cine este Daniel?

Sunt Daniel, am 36 de ani, sunt născut în Cluj-Napoca unde locuiesc și în prezent. M-am apucat de fotografie prin 2016, după ce am fost la un concert al formației Iris. La momentul respectiv aveam un Nikon 3100 iar  la acel concert eram in prima linie și am încercat să fac poze,  însă din păcate nu au ieșit conform așteptărilor mele.  

Atunci m-am hotarât să paricip la un curs în care să învăț cum să folosesc aparatul și cum să obțin poze de calitate . Așa s-a născut o nouă pasiune pe lângă sporturile de iarnă, alpinism, drumeții pe munte.

Înainte să ajung fotograf de evenimente, am fotografiat mașini de raliu iar din banii câștigați, mi-am achiziționat un Nikon d7100 .

În momentul de față folosesc un Nikon D750 și un Sony A7III.

Mai multe despre Daniel, puteți afla accesând acest LINK.

Răspunsul lui la întrebarea ”Ce este fotografia?” :

Pentru mine fotografia este momentul în care expui viața, natura și clipele minunate pe care oamenii le trăiesc și vor să le păstreze vii în amintire.

Este suma unor clipe în care găsești liniștea și relaxarea dar și sentimentul de bucurie trăit de cei din jurul tău.

Nu sunt fotograf de foarte multă vreme, dar am avut deja ocazia să fotografiez botezuri, ședințe foto de familie,  fashion, de produs, majorate și nunti. Mă bucur și trăiesc fiecare moment împreuna cu cei pe care îi fotografiez, la unele botezuri mă transform din fotograf in dădacă.

La nunți nu sunt un simplu fotograf ( cel care e plătit doar să facă poze) ci mă simt ca un invitat la nuntă, simt că particip la bucuria noii familii . Așadar, fotografia este cea care redă imaginea, trăirea ,sentimentul de bucurie.

Cu fiecare declanșare expui o poveste și o clipa unică.

Acesta este răspunsul primit de la al zecelea fotograf chestionat de mine.

Și cum spuneam pentru fiecare reprezintă altceva, fiecare are un alt răspuns la această întrebare.Acesta e doar al șaselea … Până la 1000 de răspunsuri mai e cale lungă, iar pe urmă vin și cele 1000 de comentarii la o fotografie dată. Dar cum am spus, comentariile vor veni după ce termin acest proiect, pentru a nu putea fi influențați unii de ceilalți.

Va urma …

admin

admin

0 Comments

%d bloggers like this: