fbpx

Cu și despre fotografie

Foto - video, Proiecte | 0 comments

admin

admin

03.09.21

fotografie

Nu uita de calendar

Alătură-te și tu celor de la Rugby U Cluj. Cumpărând un calendar, vei ajuta la campania ”Zâmbet și Culoare pentru Apuseni” al Asociației Fotografi Hai-Hui

Ce putem spune despre fotografie?

V-ați pus vreodată întrebarea: ”ce este fotografia?” ? Chiar dacă nu pare, este o întrebare grea, care vine cu multe răspunsuri, care depind foarte mult de contextul și scopul fotografiei, la fel de mult și de intenția artistului, ce vrea să ne arate prin acea fotografie.

Se spune că o fotografie poate spune mai mult decât o mie de cuvinte. Și este adevărat. Pentru că, dacă o fotografie va fi privită de o mie de oameni, vei avea o mie de păreri diferite, prin urmare mii de cuvinte despre acea fotografie.

Pentru mulți fotografi, intenția e de a documenta un eveniment, pentru alții e de a face portrete frumoase copiilor dintr-o școală, portrete cu intenția de a mulțumi părinții, alții preferă sportul, folosinduse de obiective masive, de 300 mm, 600 mm sau poate chiar 800 mm.

Alții doresc să producă o operă de artă, altul vrea să ne prezinte prin camera sa un moment artistic, social sau chiar un moment din politică.

Fotografii din proiectul ”Game of Stones” – atelier de fotografie nud, alături de Vlad Vlădău.

Până la urmă, chiar dacă există o asemenea varietate de teme, fiecare temă este abordată diferit și unic de fiecare fotograf în parte.

Am studiat mii de fotografii, de la mii de fotografi din toată lumea. Multe parcă spun o poveste, altele doar o declarație, altele un moment dramatic sau de ce nu, fericit. Toate fotografiile au ceva de spus, chiar și cele mai slabe din punct de vedere al unora. Oricât am fi de buni critici, până la urmă dreptatea rămâne a celui care a conceput și executat acea fotografie. Nimeni nu va putea vreodată să înțeleagă ce a văzut și ce a vrut să împărtășească și cu noi un fotograf, fie el amator sau profesionist.

Fotografia reprezintă un mod unic de exprimare a fiecăruia dintre noi. Vedem lumea prin ochi diferiți, iar ceea ce pentru unii reprezintă ceva banal, pentru alții poate fi o inedită operă de artă.

Voi începe prin a intervieva fotografi amatori și profesioniști din cercul meu de prieteni, din lumea reală și cea virtuală. Aș vrea să văd părerea lor, descrierea lor la aceeași fotografie … ce vede fiecare … ce anume înseamnă pentru ei fotografia, cum văd ei fotografia și cum văd ei o anume fotografie.

Fotografia va fi aceeași!

Dacă doriți să participați la experimentul meu despre fotografie, aștept un e-mail din partea voastră.

Pentru a mă contacta e suficient să îmi scrieți prin formularul de contact de pe pagină.

admin

admin

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Șapte Ani și O Zi - încrederea | Fotograf Ovidiu Bujor Cluj-Napoca - […] Dacă vrei să afli răspunsul a o mie de fotografi la întrebarea „Ce este fotografia?” – poți urmări seria…
%d bloggers like this: