fbpx

Fotografie de studio cu telefonul – Profoto

Tehnologie, Noutăți | 0 comments

admin

admin

08.07.20

fotografia de studio

Nu uita de calendar

Alătură-te și tu celor de la Rugby U Cluj. Cumpărând un calendar, vei ajuta la campania ”Zâmbet și Culoare pentru Apuseni” al Asociației Fotografi Hai-Hui

Fotografia de studio cu telefonul se poate face acum cu noile lumini ProFoto

Profoto a anunțat azi on nouă inovație în ce privește luminile de studio produse de această companie. Este vorba de seria B10 care pot fi conectate și utilizate în fotografia cu telefonul. Conform celor declarate de companie, este pentru prima dată în istorie, când puterea un flash de studio poate fi folosită practic cu orice aparat foto.

O diferență în sincronizarea blițului extern cu un dispozitiv mobil în comparație cu dispozitivele de capturare tradiționale, cum ar fi DSLR sau MILC, este că, camerele de telefonie inteligentă necesită o durată de bliț mult mai flexibilă pe diferite viteze ale obturatorului. Acest lucru face ca sincronizarea exactă a timpului de expunere și durata blițului să fie mai dificilă. Până în prezent, încercările de sincronizare a celor două nu au dat rezultate, ceea ce face ca Profoto să fie prima companie din lume care să aducă cu succes întreaga putere a bliț-urilor profesionale pe smartphone-uri cu tehnologia proprie „Profoto AirX”.

Profoto B10 Camera 002 800x602 1
Sursa foto și articol: profoto.com

Setul de bliț-uri Profoto B10 constă în două unități de flash foarte ușoare dar puternice, care sunt preferate de mulți fotografi profesioniști pentru fotografia de studio sau locație. Acum, această nouă posibilitate de a folosi bliț-uri profesionale împreună cu telefonul, schimbă puțin regulile de pe terenul fotografiei de studio.

¨Aceasta este o inovație revolușionară. Faptul că am făcut bliț-urile profesionale compatibile cu smartphone-urile, poate fi ceva revoluționar, la fel ca tranziția de la analog la digital, care a schimbat regulile jocului. Noi credem că libertatea conectivității este următorul pas în fotografia de studio profesională. Nu contează ce fel de fotograf ești, tot ce contează este lumina. Și noi am dorit să eliberăm lumina, ca tu, fotograful, să poți capta imagini superbe indiferent de instrumentul folosit.¨

Citat Profoto CEO: Anders Hedebark

Pentru unii fotograf, ideea de a folosi smartphone-ul în fotografia de studio profesională, poate fi puțin mai greu de digerat. Cu toate acestea, nu e prima dată când Profoto provoacă standardele din industrie.

Compania are o istorie în ce privește salturi curajoase în neant. Ca exemplu, au fost primul brand de bliț-uri profesionale care au introdus sistemul TTL pe flash-uri folosite off-camera în fotografia de studio. Inițial, sistemul TTL a fost criticat ca nefiind profesional, dar în timp, această mișcare a revoluționat industria de flash-uri profesionale și acum salvează timp-ul de setare pentru foarte mulți fotografi din toată lumea.

Într-o industrie în care schimbările survin foarte rapid, unde creatori de imagine cu smartphone-ul și alți fotografi mai progresiști care abordează fotografia în moduri radical diferite, această inovație aduce oportunități pentru toți. Acest lucru înseamnă că cei care au o abordare nouă în creearea de imagini pot începe să manipuleze lumina în fotografiile lor, dar face ca smartphone-ul să devină o unealtă interesantă în trusa fotografului. Cererea de imagini atractive pentru zona de social-media și alte utilizări digitale este în creștere, iar smartphone-ul poate deveni destul de des, unealta naturală pentru astfel de fotografii.

fotografia de studio
Sursa foto: profoto.com

Pentru a demonstra puterea fotografiei mobile împreunată cu lumini profesionale, în fotografia de studio, Profoto a colaborat cu fotograful Andrea Belluso, fotograf premiat în fotografia de beauty și fashion, care a confirmat că inițial a tratat abordarea cu scepticism.

¨Nu mă compromit în ce privește echipamentul meu. Ideea folosirii unui telefon înlocul unei camere reale, m-a dus cu gândul că voi fi limitat în ce privește viziunea mea. Dar nu a fost așa. De fapt mi-a amplificat posibilitățile, ceea ce a creat noi oportunități de venituri pentru mine ca fotograf profesionist, fără să înlocuiască echipamentul care îl dețin, ci doar adăugând ceva nou lângă.¨

Andrea Belluso – Fotograf profesionist

Conectivitatea unităților Profoto B10 pentru iPhone este valabilă începând de astăzi, cei care dețin echipament B10 pot face asta prin upgrade la firmware gratis și pot avea acces la întreaga putere a unui flash folosit în fotografia de studio, folosind doar un smartphone. Singura necesitate este folosirea aplicației Profoto, disponibilă pe Apple Store.

Documentația despre ProFoto B10 poate fi downloadată folosind următorul link.


Demonstrația video a fotografului Andrea Belluso în video de mai jos.


Profoto demonstrație video de utilizare a luminilor Profoto B10 și telefonul mobil.
admin

admin

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: