fbpx

Nikon Z9 așteptat în această toamnă

Tehnologie, Noutăți | 0 comments

admin

admin

11.03.21

Nikon Z9

Nu uita de calendar

Alătură-te și tu celor de la Rugby U Cluj. Cumpărând un calendar, vei ajuta la campania ”Zâmbet și Culoare pentru Apuseni” al Asociației Fotografi Hai-Hui

Nikon a anunțat oficial dezvoltarea unui flagship pe zona de mirrorless, Nikon Z9 viitorul body pro al companiei?!

Noul flagship al companiei japoneze, Nikon Z9, se așteaptă a fi lansat oficial în toamna acestui an. Nikon a anunțat că vor folosi un nou CMOS Stacked Sensor, probabil cel la care Nikon a anunțat luna trecută că lucrează, înregistrând și un patent totodată. Nu au fost specificate detaliile tehnice detaliate, însă în anunțul oficial se specifică totuși că acest nou body va fi capabil de video 8k și va fi dotat cu un nou procesor mult mai puternic.

Conform site-ului fstoppers.com se aștepta ca Nikon să vină pe piață cu o camera pro pe segmentul mirrorless, dar nu se știa cu exactitate când. Ieri Nikon a anunțat oficial că lucrează la un body mirrorless care să fie pe placul profesioniștilor. Acest body va avea grip încorporat, similar cu ceea ce are Nikon pe segmentul DSLR Pro, respectiv D5 și D6.

Untitled 1 1

Oficial Nikon a furnizat doar o fotografie din față a viitorului Body, astfel au lăsat loc pentru interpretări și zvonuri.

Din imagine se poate observa totuși că acest nou body va avea similitudini inclusiv pe comenzi cu body-urile pro din segmentul DSLR. Astfel comenzile din zona declanșatorului apar tipic Nikon, având grupate în modul deja cunoscut, comenzile de on/off, declanșatorul, butonul de comandă pentru setările de sensibilitate ISO, butonul de comandă pentru setările de compensare a expunerii, precum și declanșatorul de înregistrare video.

Pe grip-ul vertical se pot observa similitudini cu D5/D6 în plus fiind disponibil și comenzi pentru ISO respectiv buton care poate fi presetat de utilizator. În partea stângă a camerei se pot observa conectorii specifici body-urilor pro de la Nikon, precum și comenzi specifice diferit față de ce au momentan camerele din segmentul Z. Butonul pentru setările de focus de asemenea poate fi observat la fel ca la DSLR în partea stângă a camerei, în partea de jos, mascat ușor de obiectiv. Iar pe partea dreaptă a obiectivului, se poate observa că vor exista comenzi presetabile, cunoscutele butoane Fn. Nu se poate observa exact dacă vor fi 3 ca la D5/D6.

Specificașiile probabile pentru viitorul Nikon Z9, pot fi găsite pe site-ul Nikon Rumors, unde se speculează un senzor din cele trei testate de Nikon în prezent, respectiv 45-46MP, 50MP sau cel de 60MP. Deoarece recent a fost lansat Z7 II cu un senzor de 45MP, puțin probabil ca acest senzor să fie folosit și în acest body.

Alte detaliice tehnice neoficiale despre acest nou body ar fi: 20 fps, AutoFocus îmbunătățit, Procesor Expeed conceput special pentru 8K, sistem autofocus de urmărire mult mai performant decât la D6, nivele de zgomot îmbunătățite, EVF de mare rezoluție, GbitLan, USB-C, WiFi și GPS integrat.

Prețul la care se pot aștepta potențialii doritori pentru un Nikon Z9, poate varia între 6000$ și 7000$, dacă e să facem o apreciere comparabilă cu D5/D6.

admin

admin

0 Comments

%d bloggers like this: