fbpx

Nikon Z9 – Ziua lansării

Tehnologie, Noutăți | 0 comments

admin

admin

28.10.21

Nikon Z9

Nu uita de calendar

Alătură-te și tu celor de la Rugby U Cluj. Cumpărând un calendar, vei ajuta la campania ”Zâmbet și Culoare pentru Apuseni” al Asociației Fotografi Hai-Hui

Nikon Z9 va fi prezentat azi oficial printr-un eveniment live pe youtube

Nikon a rămas în urmă față de Canon și Sony în ceea ce privește camerele mirrorless. De când au lansat Z6/Z7, au mai venit cu Z5 un full-frame de buget și Z50 un crop destul de drăguț și eficient. Au mai apărut două versiuni la deja cunoscutele Z6 și Z7, respectiv Z6 II și Z7 II, dar ceea ce le lipsea, o cameră care să înlocuiască Flagship-ul DSLR D6(o mare dezamăgire, care nu a venit cu nimic cu adevărat mai mult decât D5 – am putea spune că D6 e de fapt un D5s)

Lansarea a fost pregătită din timp, Nikon lansând câteva teasere pe youtube prin care s-a dorit o prezentare subtilă a unor capabilități extraordinare ale noului Z9, dar fără a lăsa prea mult la vedere.Cele mai multe detalii tehnice despre această cameră au rămas la nivelul de zvonuri încă neconfirmate oficial total sau parțial.

Nikon Z9 – Teaser 1

În primul teaser, se vede clar că noul Z9 va veni cu un display rabatabil atât vertical cât și orizontal, ceea ce nu am văzut până acum la flagship-urile Nikon și nu numai.

Nikon Z9 – al doilea teaser

Al doilea teaser despre Nikon Z9, vine cu o scurtă prezentare a capabilităților video ale acestei camere. Se poate observa din video că aceasta ar avea capabilitatea să filmeze 8k la 30fps, fără limită de timp, în video fiind prezentat practic cum filmarea depășește bariera de 60 de minute, ceea ce ar pune capabilitățile video în fața celor de la Canon, care au venit cu seria EOS-R ce poate filma 8k, dar nu mai mult de 20 de minute, deoarece se supraîncălzea. Sperăm că ceea ce ne este prezentat în video e transpus și în producție nu doar în marketing, cu toate că, 8k încă nu este o necesitate în filmări, dispozitivele de redare fiind foarte rare momentan, nu mai vorbim de capacitatea de procesare și editare necesară pentru un video la asemenea rezoluții.

Nikon Z9 – al treilea teaser

Cel de-al treilea teaser începe în forță, cu imagini parcă surprinse prin EVF, care vrea să ne arate capabilitățile de autofocus ale lui Nikon Z9. Cel puțin pe video se vedecă ar fi un autofocu extrem de rapid, cu urmărirea subiectului în acțiune, și un burst extraordinar al declanșatorului fără blackout. Dar dacă privim mai atent, vedem de fapt că, acele căsuțe de focus de pe subiect sunt adăugate în procesarea filmului de prezentare, li în nici un caz nu e înregistrare de pe un EVF real. Dar să așteptăm să vedem, fără să aruncăm cu pietre. Nu ar fi singurii care prezintă astfel capabilitățile de focus ale unei camere în lansare. Ce pot spune că dacă ar fi măcar 85% din ceea ce ne e prezentat pe video, Sony și Canon vor avea un concurent puternic, din nou. Nikon nu a reușit să surclaseze concurența principală de ceva vreme, încă de la momentul Nikon D3s, deci, ar fi momentul să își umfle mușchii.

Nikon Z9 – teaser 4

Al patrulea teaser nu prezintă clar ce vrea Nikon să ne arate despre cameră. Capacitatea camerei de a înregistra video slow motion(fără detalii) sau faptul că declanțează fără blackout în viewfinder. Rămâne de văzut. Lansarea oficială va avea loc astăzi, 28.10.2021 la ora 15:00 ora României pe canalul de youtube al companiei. Sunt nerăbdător să văd realitatea, ce a conveput Nikon în tot acest timp cât s-au lăsat așteptați să vină cu ceva nou și performant în mirrorless, dedicată profesioniștilor în domeniu.

La final vă spun că sunt nerăbdător să văd ce ne aduce Nikon ca înlocuitor al D6 în realitate. Marketingul arată bine, dar nu tot timpul prezintă realitatea. Pentru a urmări lansarea accesați video de mai jos:

Event live – lansare oficială Nikon Z9

admin

admin

0 Comments

%d bloggers like this: