fbpx

Rebirth – Renașterea artiștilor după pandemie

by | Jul 15, 2020 | Proiecte, Foto - video

renasterea

REBIRTH – Renașterea artiștilor, un proiect motivațional la început de drum în plină pandemie

Proiectul „Rebirth” reprezintă un concept de motivare destinat creatorilor de conținut și al artiștilor, dar și al majorității, care s-au lovit de problemele și reglementările impuse în timpul pandemiei de Covid-19. Pandemia de Covid-19 a adus părți negative, dar sunt importante aspectele pozitive ale acestei perioade.

„Rebirth” este primul scurtmetraj dintr-o succesiune de materiale ce urmează să apară, înglobând trăirile din perioada pandemiei și a izolării la domiciliu. Povestea din spatele acestui material reprezintă traiectoria urmată de majoritatea persoanelor în timpul pandemiei, primele cadre reprezentând primele săptămâni în care eram nevoiți să stăm în casă pentru a evita răspândirea virusului, perioadă în care dorința de a ieși din casă a crescut de la o zi la alta, rutina reprezentând un factor primordial pentru facilitarea acestui lucru. Continuarea este reprezentată de cea de-a doua fază a inzolării, acceptarea. Acceptarea situației și încercarea de a crea un mediu în care eram obișnuiți înainte.

Rebirth – Renașterea un proiect video regizat de Emi Turbuc

Cine sunt autorii acestui proiect?

Emanuel Turbuc ¨Emi¨

Emanuel Turbuc ¨Emi¨

Regizor

este absolvent al Facultății de Științe, Politice, Administrative și ale Comunicării, licențiat în Jurnalism. Originar din județul Bacău, actualmente activează în Cluj-Napoca, ca inginer tehnic la UBB Radio Online și owner al website-ului Bistosh.com și pasionat de domeniile foto, video și audio.

www.emiturbuc.com

Costi Solovăstru

Costi Solovăstru

Colaborator

este proaspăt absolvent al Facultății de Științe, Politice, Administrative și ale Comunicării, licențiat în Jurnalism. Originar din Suceava, activează ca ofițer de presă al clubului de fotbal „Universitatea Cluj”. Pentru Costi fotografia este o cale de a exprima cee ace simte, de a le arăta celor din jur modul în care el vede lumea.

Tatiana Untilov

Tatiana Untilov

Actor

Duduiță bilingvă din Moldova, de 8 ani de zile vânează poeme. Mereu pregătită să își ajute prietenii la orice proiect artistic, pretinzând la premiul zmeura de aur, recitând vreo poezie sau pregătind o ciorbiță bună. Pe lângă vânatul poemelor adoră să îmbrățișeze și poveștile oamenilor, le culege pe toate pe foi sau în suflet.

Și bineînțeles eu … Operator foto/video …

Mai multe despre mine găsiți la secțiunea Despre a paginii.

L-am cunoscut în Cluj – Napoca, la un meci de fotbal al echipei CFR Cluj împotriva celor de la Sevilla FC, amândoi fotografi la meci. Din vorbă în vorbă ne-am cunoscut mai bine și așa am început să comunicăm mai des, pe timp de pandemie mai mult online sau telefonic, până a venit întrebarea:

Știu ca ai dronă, mă întreb dacă ai ceva cadre video făcute prin munții noștri. Am un proiect interesant. Ce zici?

Bineînțeles ca nu am refuzat, proiecte de genul îmi par o provocare. A venit la mine am studiat filmările care le aveam, am ales câteva minute de filmare … și s-a trecut la montaj. Și așa apărut Rebirth, un proiect motivațional cu și despre renașterea artiștilor în aceste perioade tulburi, ce nu au lăsat pe nimeni neafectat. Sper să vă placă ceea ce a ieșit.

Bineînțeles că nu pot sa nu menționez un alt prieten al meu, din București, Alexandru George, care a avut amabilitatea să îmi transmită și el din imaginile pe care le-a filmat cu drona atunci când eu eram ocupat cu fotografia prin Fundătura Ponorului. Dar asta e o altă poveste.

Rebirth – Renașterea artistică în vremuri de pandemie … Vizionare plăcută … sper să vă placă!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: