fbpx

Șapte ani și o zi – Timpul – La Mulți Ani și un An Nou mai bun

by | Dec 31, 2021 | Personale | 0 comments

șapte ani

Șapte ani și o zi, e mult, e puțin, tot timpul e cel care va răspunde …

Șapte ani și o zi, reprezintă ceva pentru mine, reprezintă un episod din viață, reprezintă timpul petrecut într-un anume fel, timpul petrecut cu anumite persoane, reprezintă durata a ceea ce crezi uneori că e fericirea.

Timpul, un instrument pe care omenirea nu îl poate controla, un instrument pe care nu îl putem manipula, sau cel puțin la momentul acesta. Suntem prinși în capcana sa fără cale de ieșire. Și totuși ne comportăm de parcă acesta ar fi infinit. Suntem inconștienți, ne facem planuri pe care tot noi le stricăm, ne batem joc de timp și viață fără să ținem cont că timpul nu este infinit. Am evoluat ca specie, dar am evoluat din punct de vedere tehnologic, din punct de vedere al descoperirilor.

Psihic, uman am rămas în urmă, am rămas la instinctele primare, instincte animalice, dar nu orice fel de animal, ci poate chiar cel mai periculos de pe acest pământ.

De ce șapte ani și o zi? Pentru că atât a trecut până a intervenit o nouă schimbare. Schimbare care nu o poți aștepta, schimbare care nu știi când vine, dar vine. Pentru că în viață trecem prin multe momente critice, momente de cotitură, momente care provoacă schimbări bruște de peisaj în viața noastră. Ultimii doi ani, știm cu toții cum au trecut. Au trecut cu stres, cu nervi, cu restricții.

șapte ani
Nud urban – Berlin 02.06.2019

Te gândești uneori dacă acel timp care a trecut de la o schimbare la alta în viața ta, este timp pierdut sau o lecție de viață, o lecție pentru unii mai lejeră, pentru alții poate mai dură. Eu, după șapte ani și o zi pot spune sincer că a fost o lecție de învățat, o lecție despre încredere, despre viață și despre oameni. Dacă acest timp mi-a adus ceva benefic voi afla de acum încolo. Ce am aflat este că oamenii sunt diferiți dar și schimbători. Este foarte greu să cunoști persoanele care le întâlnești în viață. Pentru a le cunoaște e nevoie de timp. Dar nici atunci nu ești sigur că ai cunoscut suficient. Mergem pe încredere, pe încrederea că totul va fi bine.

Timpul e gratuit dar e neprețuit. Nu îl poți stăpâni, dar îl poți utiliza. Nu-l poți păstra, dar îl poți folosi. Odată ce l-ai pierdut, nu-l mai poți recupera.

– Harvey Mackay

Timpul este efemer. Deja ce considerăm a fi prezentul de acum, după o secundă este deja în trecut. Prezentul este devorat de viitor și ajunge în trecut cu fiecare moment care trece pe lângă noi. Și atunci de ce aleg unii doar să piardă timp, de ce aleg să se implice în acțiuni neesențiale pentru viață?

Cel care îndrăznește să piardă o oră din timpul lui înseamnă că nu a descoperit valoarea vieții.

– Charles Dickens

Trăiește azi, ziua de mâine nu e garantată niciodată. În momentul în care plecăm în lumea viselor nu știm dacă ne vom trezi. Ne puneam ceasul deșteptător, ne facem planuri de viitor dar totul este relativ, nimic nu e sigur.

Când iubești ți-ai dori ca timpul să stea în loc, mai ales atunci când ești lângă acea persoană. Când ești departe îți dorești ca timpul să zboare, să vină iar momentul când vă luați în brațe.

Și totuși sunt oameni care preferă să piardă timpul în căutări de autocunoaștere, în căutări despre trecut, căutări de răspunsuri la întrebări fără sens. Se mint sau se lasă mințiți de vânzători de vorbe, apăruți peste noapte peste tot în social media, pozând în guru suprem, pretinzând că ei cunosc și știu de ce, cum și când au loc anumite evenimente în viața ta.

Cine deține adevărul absolut? Cine poate ști ce ne rezervă viața, cine poate ști de ce au loc anumite evenimente în viața noastră? Doar noi. Dar nici noi nu deținem adevărul absolut. Și noi putem fi înșelați de gânduri și idei, de amintiri și de impulsul momentului. Mintea umană e foarte complexă, încă nu cunoaștem totul despre ea.

Șapte ani reprezintă un timp trecut. Anii trec atât de repede pe lângă noi, aproape că nici nu ne dăm seama. Ne trezim într-o zi că a trecut mult, dar cine știe cât a mai rămas? Pierderea timpului în căutări fără sens nu este altceva decât bătaie de joc de propria viață. Timpul trebuie folosit pentru și în folosul nostru ca persoane, în folosul vieții singur sau împreună cu cel iubit. Pentru că altfel te trezești că ai căutat toată viața și nu ai găsit nimic. Nu ai găsit nimic dar ai pierdut timp prețios, ai pierdut momente din viață pe care nu le mai poți recupera. Timpul pierdut nu va mai fi niciodată găsit.

Închei aici prin a vă dori să petreceți momente frumoase alături de cei dragi, mai buni sau mai puțin buni, indiferent de cum sunt ei, dar nu mai pierdeți timpul.

La Mulți Ani 2022!!!!

Vă doresc un an mai bun, un an plin de împliniri, un an în care timpul să nu mai fie pierdut cu nimicuri, căutări fără sens și fără momente pierdute. Vă doresc un an fără pandemie, fără restricții, fără distanțare socială.

Mulțumesc tuturor care mi-au fost alături în acest an, atât atunci când am trecut prin momente grele, dar și atunci când am avut parte de momente frumoase. Mulțumesc oamenilor care nu au uitat ce înseamnă omenie, empatie, bunătate și iubire. Lăsăm acum 2021 în urmă … deja e la timpul trecut. Să privim spre viitor!

Șapte ani și o zi … a mai trecut un episod din serialul numit viață! Șapte ani cu momente frumoase, momente grele, clipe de neuitat și clipe de care nu vrei să îți mai aduci aminte. Șapte ani frumoși cu bune și cu rele. Șapte ani și o zi, ziua schimbării neașteptate, ziua care a deschis un alt drum în viitor.

Dacă nu ați avut încă ocazia să citiți răspunsurile fotografilor în cadrul proiectului meu ”Ce este fotografia? – de vorbă cu 1000 de fotografi” o puteți face AICI.

0 Comments

Ce este fotografia? – De vorbă cu fotografii – Ep. 30

Ce este fotografia? – de vorbă cu 1000 de fotografi...

Ce este fotografia? – De vorbă cu fotografii – Ep. 29

Ce este fotografia? – de vorbă cu 1000 de fotografi...

Ce este fotografia? – de vorbă cu fotografii – Ep. 28

Ce este fotografia? – de vorbă cu 1000 de fotografi...

Șapte ani și o zi – încrederea

”Cea mai bună dovadă a dragostei este încrederea” - Immanuel Kant Încrederea, un subiect sensibil în zilele noastre. A ajuns să fie un sentiment...

Nikon Z9 – Ziua lansării

Nikon Z9 va fi prezentat azi oficial printr-un...

Nikon Z9 așteptat în această toamnă

Nikon a anunțat oficial dezvoltarea unui flagship pe...

Nikon Z6 II – a început numărătoarea inversă

Nikon a anunțat data la care va lansa oficial cele...

Nikon a anunțat astăzi două noi obiective pe montura Z

Nikkor Z 50mm f/1.2 S și Nikkor Z 14-24mm f/2.8 S -...

Canon EOS R5 și EOS R6 au fost lansate oficial

Canon EOS R5 și R6 - Revenire în forță pe zona...

Fotografie de studio cu telefonul – Profoto

Fotografia de studio cu telefonul se poate face acum...

Nikon Z5 – specificații tehnice

Z5 un entry-level capabil În mediul on-line au apărut...

Canon EOS R6 – zvonuri despre detaliile tehnice înainte de lansarea oficială

Canon EOS R5 și R6 vor fi lansate oficial pe 9 Iulie...

Concurs de fotografie artistică 2020 – data finală de participare 11 Octombrie

Concurs de fotografie artistică în 2020 Pentru...

Nikon pregătește două noi body mirrorless

Anul acesta se zvonește că Nikon ar introduce două...
%d bloggers like this: